Deze webshop staat te koop. Uw bestelling kan langer op zich laten wachten dan aangegeven.

Leibanden

Best verkochte leibanden

 Van laag naar hoog sorteren
 Van laag naar hoog sorteren

Leibanden, lijnen en Flexi uitrollijnen voor honden

Leibanden binden de hond op een directe manier aan het baasje. Het ene uiteinde wordt aan de halsband van de hond vastgemaakt, het andere uiteinde wordt door het baasje in de hand genomen. Klaar voor een fikse wandeling of een frisse neus te nemen!

Er zijn verschillende soorten leibanden. Doorgaans worden ze opgedeeld op basis van materiaal. Dit betekent dat er lederen en nylon leibanden bestaan.

Nylon leibanden zijn van nylon gemaakt. Het materiaal is licht en dus makkelijk in de hand te dragen. Ondanks het lichtgewicht is nylon zeer stevig. Jouw hond mag hard aan de lijn trekken, het materiaal zal niet scheuren. Wanneer een nylon leiband nat is geworden kan je hem eventjes laten drogen. Lederen leibanden zijn net zoals nylon hondenlijnen zeer stevig. Zelfs de sterkste hond zal het materiaal niet stuk krijgen door eraan te rukken. Wanneer een leiband van leder nat is geworden mag je hem niet laten drogen op de verwarming. Laat de lederen leiband drogen in een goed geventileerde ruimte.

Wat de beste hondenlijn is, hangt meestal af van persoonlijke voorkeur. Het materiaal van beide soorten lijnen is even sterk. Doorgaans wordt de leiband in hetzelfde materiaal gekozen als de halsband, maar hier is elk baasje vrij om te laten en doen wat hij of zij wilt.

Leibanden en hondenlijnen bestaan in verschillende lengten en breedten. Hoe langer de lijn, hoe verder de hond van je weg kan wandelen. Dit hangt samen met je persoonlijke wensen. De breedte van de leiband is belangrijk voor het gewicht dat de lijn moet kunnen houden. Hoe groter en zwaarder de hond, hoe breder de leiband moet zijn. Kleine hondjes, zoals maltezers en chichuahua’s, en puppies kunnen dus aan een smalle lijn worden gelinkt, terwijl het voor grotere honden beter is om een brede leiband te kopen.

Wanneer u niet meteen weet welke breedte van leiband het beste is voor uw hond, kunt u steeds contact opnemen met het team van hondenshop Waffies. Wij helpen u graag verder.

Hondenlijn of uitrollijn?

Dankzij een hondenlijn of leiband kan een baasje zijn hond dicht bij zich houden. Vooral in een grote mensenmassa is dit bijzonder interessant. In de vrije natuur of bij een fikse wandeling is een uitlooplijn of uitrollijn voor honden meer geschikt.

In de volksmond worden uitlooplijnen en uitrollijnen dikwijls Flexi’s genoemd. Dit is naar het meest bekende merk uitlooplijnen. Flexi is een Duits merk dat het principe van de uitrollijn heeft gepantenteerd. Een uitlooplijn biedt hond en baasje meer vrijheid en comfort. In het lichte handvat zit een revolutionair kabelmechanisme waardoor de hond enkele meters (maximaal 3, 5 of 8 meter) voor zijn baas kan uitwandelen. Vind het baasje dat zijn hond ver genoeg is, dan duwt hij het knopje is en wordt de uitrollijn op een bepaalde afstand op stop gezet. Uitrollijnen of uitlooplijnen zijn licht en comfortabel voor baas en hond. Ze bestaan voor kleine en grote honden. Hoe groter het handvat, hoe meer gewicht de uitlooplijn kan hebben. Je hebt deze populaire leibanden in verschillende kleuren, maten en motieven.

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Waffies gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies